Kisakutsu

Partiotaitojen talvi-SM-kilpailut
UKKO2018 Vantaalla 3.–4.3.2018

Kilpailukutsu

Epejumalat monet tesse
gutsuwat seke Miehet ette Naiset
gisahan mahtawahan

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry kutsuvat kaikki pt-kisailusta kiinnostuneet partiolaiset tervetulleeksi Suomen Partiolaiset ry:n partiotaitojen SM-kilpailuihin Vantaalle 3.-4.3.2018 UKKO2018 kisaan.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä. Sääntöjen 9 §:stä huolimatta kilpailuun osallistuvien vartioiden lukumäärää ei rajoiteta.

Osanotto-oikeus

Osanotto-oikeus on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2018 jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Vartion jäsenen katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon hänet on Kuksa-jäsenrekisterissä merkitty, ellei kyseinen piiri vahvista kilpailijalle muuta lippukuntaa. Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä kalenterivuoden aikana.

Sarjajako

Tyttövartiot kilpailevat oranssissa, sinisessä ja ruskeassa sarjassa, poika- ja sekavartiot vihreässä, lilassa, punaisessa ja harmaassa sarjassa. Osanottajien iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin. Ikä on toisin sanoen kilpailuvuosi miinus osanottajan syntymävuosi. Oranssin, vihreän ja lilan sarjan kilpailu on päiväkilpailu, muut sarjat kilpailevat yön yli. Kilpailun yhteydessä ratkaistaan partiopiirien välinen mestaruus sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten talvimestaruudet sarjoittain.

Oranssi ja vihreä sarja

Kilpailuvartiona on lippukunnan jäsenistä koottu vartio, jossa on viisi 12-17-vuotiasta jäsentä.
Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 73 vuotta (sääntömuutoskokeilu
koskien pykälää 7, voimassa 1.4.2013 alkaen). Kilpailureitin pituus on enintään 9 kilometriä.

Lila sarja

Kilpailuvartiona on lippukunnan jäsenistä koottu vartio, jossa on kolmesta yhdeksään 10-15-vuotiasta jäsentä. Lisäksi mukana saa olla 1-2 vartionjohtajaa saattajan roolissa, jotka voivat olla iältään vanhempia. Kilpailureitin pituus on enintään 9 kilometriä. Lila sarja ei kilpaile mestaruuksista.

Sininen ja punainen sarja

Kilpailuvartiossa on neljä 14−18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on sinisessä sarjassa enintään 20 kilometriä ja punaisessa 25 kilometriä.

Ruskea ja harmaa sarja

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Molempien sarjojen sisällä ratkotaan lisäksi vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden välillä, joiden jäsenet ovat 18−22-vuotiaita.
Kilpailureitin pituus on ruskeassa sarjassa enintään 25 kilometriä ja harmaassa 36 kilometriä.

Etenemistapa

Kilpailu käydään hiihtäen, mikäli lumitilanne sallii.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan kilpailuvartioittain Kuksassa: kuksaan.fi/16436. Ilmoittautuminen alkaa 1.12.2017 ja päättyy 9.2.2018. Osallistumismaksu on oranssissa, vihreässä ja lilassa sarjassa 75 euroa/vartio ja sinisessä, punaisessa, ruskeassa ja harmaassa sarjassa 95 euroa/vartio. Joulukuun 31. päivä mennessä ilmoittautuneille vartioille luvassa yllätys. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista perjantaihin 16.2.2018 asti. Osallistumismaksu on tällöin 120 euroa/vartio.

Huoltajille on tarjolla huoltajapaketti, joka maksaa 25 euroa ja se sisältää lattiamajoituksen omin varustein, ruokailut (pe-su) ja tutustumisen kilpailuun. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry laskuttaa suoraan kilpailuvartiota tai lippukuntaa ilmoittautumisessa annettujen tietojen mukaan.
Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava vartion majoitus-, aamupala- ja iltapalatarve kisaviikonloppuna sekä mahdolliset erityisruokavaliot. Kisakeskuksen aterioiden hinnat kerrotaan ilmoittautumislomakkeessa ja ne laskutetaan osallistumismaksun kanssa.

Kilpailusta poisjäävän vartion maksuja ei palauteta, mutta piirillä on mahdollisuus asettaa tilalle toinen vartio samaan sarjaan. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, yhden lämpimän aterian, peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, lattiamajoituksen (pe–su) sitä tarvitseville sekä mestaruusmitalit, kunniakirjat ja palkinnot parhaiten menestyneille vartioille.

Ennakko-ohje

Ennakko-ohje julkaistaan 20.2.2018 mennessä kilpailun verkkosivuilla ja toimitetaan kilpailuvartioille sähköpostitse. Mikäli vartio haluaa ennakko-ohjeen paperisena, on siitä mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Vuoden 2017 mestarit

Oranssi: Foiju, Nuotiotytöt, L-SP
Vihreä: Hukat, Helsingin Metsänkävijät, PäPa
Sininen: Naalit, Helsingin Metsänkävijät, PäPa
Punainen: Sateenkaarikanit, Olarinmäen Samoajat, PäPa
Ruskea: MassaHysteria, Nuotiotytöt, L-SP
Harmaa: Wanhad Kotkad, Turun Sinikotkat, L-SP
Piirien välinen kilpailu: selviää lokakuussa Elämys 2017-kisassa. Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kilpailukeskukseen ennen kilpailun alkua.

Tehtäväluettelo

Tehtäväluettelo löytyy täältä.

Järjestäjät ja lisätietoja

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
Kilpailunjohtaja Ari Toivonen, etunimi.sukunimi@partio.fi
Järjestelysihteeri Virpi Toivonen, puh. 050 352 9909 tai  etunimi.sukunimi@partio.fi (yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla)

Tekijäksi

Tule mukaan tekemään UKKO2018 -kisaa! Vapaaehtoisten ilmoittautuminen on nyt auki osoitteessa kuksaan.fi/17235