Ennakko-ohje

Tulosta ENNAKKO-OHJE  täältä

TERVETULOA

Vartionne on ilmoittautunut Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n partiotaitojen talvi-SM-kilpailuihin UKKO2018 3. – 4.3.2018. Kilpailun järjestäjä on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Tämä on UKKO2018:n ennakko-ohje, joka sisältää myös kilpailuohjeen. Ohje on lisäksi luettavissa kilpailun verkkosivuilla osoitteessa www.UKKO2018.partio.fi

Ohjeeseen mahdollisesti tulevat muutokset jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Nopeasti vaihtuvista keliolosuhteista johtuen päätös lopullisesta etenemistavasta ilmoitetaan vartioille kilpailuviikon alkupuolella.

Kysymyksiin vastataan parhaiten osoitteessa virpi.toivonen@partio.fi ja sosiaalisen median kanavissa.

www.ukko2018.partio.fi

www.facebook.com:in tapahtuma: Ukko2018 Partiotaitojen talvi-SM

Instagram UKKO2018

Kisakeskuksen tavoittaa kisan aikana numerosta 041 473 4500

Toivotamme vartionne lämpimästi tervetulleeksi mukaan kilpailuun!

Kisaterveisin

Ari Toivonen

Kisajohtaja

p.050 3727423

ari.toivonen@partio.fi

ja

Virpi Toivonen

Järjestelysihteeri

p.050 3529909

virpi.toivonen@partio.fi

 

KISAN AIKATAULU

PE 2.3

Klo.19.00              Kisakeskus aukeaa

Klo.20.00-23.00 Ilmoittautuminen

Klo.21.00-23.00  Iltapala

 

LA 3.3

Klo.7.00-9.00      Aamiainen

Klo.7.30-9.00      Ilmoittautuminen

Klo.9.00-9.15       Bussien pakkaus (Or-Vi-Li-Si)

Klo.9.20                Avajaiset

Klo.9.30                Kuljetus lähtee (Or-Vi-Li-Si)

Klo.10.00              Kisa alkaa

Klo.12.00-13.00  Lounas

Klo.15.00-20.00 Päivällinen

Klo.15.00 (arvio) Ensimmäiset Or-Vi-Li-sarjan vartiot maalissa

Klo.17.00 (arvio) Viimeiset Or-Vi-Li-sarjan vartiot maalissa

Klo.18.30 (arvio) Palkintojen jako

Klo.20.30-21.30  Iltapala

Klo.23.00             Hiljaisuus

 

SU 4.3

Klo.8.00-9.30     Aamupala

Klo.9.30 (arvio)  Ensimmäiset vartiot maalissa

Klo.13.00 (arvio) Viimeiset vartiot maalissa

Klo.11.30-14.00    Lounas

Klo.16.00 (arvio) Palkintojen jako

Klo.18.00              Kisakeskus sulkeutuu

 

KISAKESKUS

Kisakeskuksena toimii Sotungin koulu, Sotungintie 19, 01200 Vantaa.

SAAPUMINEN KILPAILUPAIKALLE

Vartioiden toivotaan saapuvan mahdollisuuksien mukaan julkisella liikenteellä tai yhteiskuljetuksilla. Kilpailukeskuksen pihalla on rajallinen määrä parkkipaikkoja. Autopaikkoja on varattu ainoastaan ilmoittautumisen yhteydessä paikan varanneille.

Huomioi, että kilpailukeskuksen läheisyydessä olevilla parkkipaikoilla on paljon muita käyttäjiä; Kilpailukeskuksen vieressä järjestetään lauantaina 3.3.2018 Vantaa-hiihto, minkä vuoksi lähialueen parkkipaikkojen löytyminen voi olla vaikeaa.

Paikalle pääset helposti paikallisbussilla joko Tikkurilasta tai Helsingin keskustasta. Katso aikataulut www.reittiopas.fi

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tapahtuu kisakeskuksessa. Vartionjohtaja ilmoittaa koko vartionsa liitteenä olevalla ilmoittautumislomakkeella kisakeskukseen saavuttuaan. Ilmoittautumisessa tarkistetaan kaikkien kilpailijoiden jäsenkortit 2018 ja henkilöllisyys kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta (esim. passi, ajokortti, kuvallinen henkilökortti, alle 18-vuotiaille riittää Kela-kortti) Oman jäsenkortin voi tulostaa Kuksa-jäsenrekisteristä. Myös sähköinen jäsenkortti, esim. älypuhelimen näytöltä esitettynä käy. Vaihtoehtoisesti jäsenmaksun voi todistaa esittämällä tositteen maksutapahtumasta.

Vartioiden tulee täyttää partiotaitokilpailujen sääntöjen määräykset. Mikäli vartio on sääntöjen vastainen, mainitse asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Määräysten vastaisten vartioiden osallistumisesta päättää tapauskohtaisesti tuomarineuvosto. Pääsääntöisesti ne vartiot, joiden kokoonpano on sääntöjen vastainen, kilpailevat kilpailun ulkopuolella. Kilpailun ulkopuolella osallistuvien vartioiden tehtävät arvostellaan normaalisti, mutta tulosluettelossa vartiot listataan erikseen.

Ilmoittautumisen yhteydessä jaetaan kilpailumerkit, kilpailun jälkeiset ruokaliput sekä ennakkoon varatut muut ruokaliput.

Ilmoittautumisen yhteydessä vartiolle jaetaan myös avainperän kaltainen NFC-tagi, jota käytetään kilpailussa rastileimauksiin. Tagi tulee pitää rasteilla aina vartion mukana, sillä leimauksia saattaa olla myös tehtävän aikana. Tagi palautetaan maaliin tai vartion keskeyttäessä kisakeskukseen. Palauttamattomasta tagista peritään 5 eur maksu.

 

MAJOITTAUTUMINEN

Ennakkoon varanneille kilpailijoille, huoltajille sekä bussinkuljettajille on varattu mahdollisuus lattiamajoitukseen. Majoittujilla tulee olla omat yöpymisvarusteet mukana.

 

TAVARASÄILYTYS

Kisakeskuksessa on tavarasäilytys kilpailijoiden niille varusteille, joita ei tarvita maastossa. Vartion tavarat tulee pakata yhteen vartion nimellä ja numerolla merkittyyn kassiin tai jätesäkkiin. Tavarat jätetään niille osoitettuun paikkaan ennen kisan alkua.

Arvotavarat tulee pakata suljettuun sekä vartion numerolla varustettuun pussiin tai kuoreen ja toimittaa arvotavarapisteeseen. Varusteet on syytä nimikoida. Matkapuhelimet tulee olla suljettuina tai äänettöminä.

Kisaan mukaan lähtevä puhelin käytetään sinetöintipisteen kautta.

 

PESEYTYMINEN

Kilpailun jälkeen on kilpailijoille varattu mahdollisuus peseytymiseen.

 

RUOKAILU JA JUOMAHUOLTO

Osallistumismaksuun sisältyvä lämmin ateria tarjotaan kilpailun jälkeen kisakeskuksessa. Päiväsarjalaisille tarjotaan lauantaina päivällinen ja yösarjalaisille sunnuntaina lounas. Muut ruokailut ovat tarjolla ennakkoon varanneille. Ruokaliput jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ennakkoon ostettu aamupala ei ole tarkoitettu kilpailueväiden tekemiseen, vaan vartiot vastaavat itse kilpailueväistään. Kilpailukeskuksessa on tarjolla lauantaiaamuna kuumaa vettä.

Kilpailun aikana vartioille ei tarjota ruokaa. Kilpailun järjestäjä suosittelee vartioita varaamaan riittävästi eväitä mukaan.

Kilpailun aikana vettä on tarjolla sekä lauantaina että sunnuntaina yhdellä rastilla, jossa vartiot voivat täydentää juomapullojaan. Yörastilla on tarjolla vettä sekä kuumaa juotavaa omaan mukiin maksutta.

 

KANTTIINI

Kilpailukeskuksessa on pienimuotoinen kanttiini. Kanttiinin aukioloajat ovat näkyvillä kisakeskuksessa.

Kanttiinissa käy maksuna ainoastaan käteinen raha. Huomaa, että emme vastaanota isompia kuin 20 euron seteleitä.

 

ESIINTYMINEN

Kilpailuvartioilta ja huoltajilta odotetaan partiomaista käyttäytymistä. Partiohuivia kannetaan koko kilpailun ajan. Toimitsijoiden ja rastihenkilökunnan antamia ohjeita ja määräyksiä on noudatettava. Tupakointi on kielletty alle 18-vuotiailta sekä kisakeskuksessa että kaikilla rastipaikoilla.

 

TURVALLISUUS

Vartioiden on tutustuttava Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeisiin ennen kilpailua: https://toiminta.partio.fi/sites/partio.fi/files/sp_turvallisuusohje-2017-web.pdf Liikenteessä tulee noudattaa liikennesääntöjä. Jokaisella kilpailijalla tulee olla näkyvillä heijastin hämärällä ja pimeän aikaan.

 

VAKUUTUKSET

Kaikki kilpailijat on vakuutettu Suomen Partiolaisten jäsenmaksuun sisältyvällä vakuutuksella. Kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan.

 

MATKAPUHELIMET

Vartio voi ottaa kilpailuun mukaan oman matkapuhelimen, jota voi käyttää vain hätätapauksissa, kuten välitöntä hoitoa tarvittavissa tapaturmissa tai eksymistilanteissa. Puhelin tulee olla vesitiiviisti pakattu ja akku täyteen ladattu. Puhelin tulee sinetöidä kisakeskuksessa ilmoittautumisen yhteydessä olevassa sinetöintipisteessä. Puhelimen sinetöinti tarkistetaan kilpailun maalissa ja rikkoutunut sinetti voi johtaa vartion hylkäämiseen.

 

VALOKUVAAMINEN JA SOSIAALINEN MEDIA

Omat kamerat (digikamerat, GoPro jne.) kilpailumuistojen tallentamiseksi ovat sallittuja. Kameroiden käyttäminen tehtäväsuoritusten aikana hyödyn saamiseksi on kielletty. Kisatunnelmia saa jakaa ennen ja jälkeen kilpailun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #UKKO2018.

 

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita säilytetään kilpailun ajan kisakeskuksessa.

Kilpailun jälkeen, tiistaista 6.3 lähtien kadonneita tavaroita voi tiedustella 18.3 saakka Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piiritoimistolta, jonka jälkeen ne toimitetaan kierrätykseen. Tiedustelut virka aikaan Ia Poikulainen, p.040-4519137 tai ia.poikulainen@partio.fi

 

MUUTOKSET TEHTÄVÄLUETTELOON

*Tehtäväkohtaiset pisteet on julkaistu.

*Tehtäväluetteloon on tullut muutoksia:

 • Pekko ja viritetyt vehkeet-tehtävän nimeksi on muutettu Pekon vehkeet. OrViLi ei suorita Pekon vehkeet tehtävää
 • Joulupukki-tehtävän nimeksi on muutettu Joulupukki UTC/GMT
 • OrViLi ei suorita tehtävää Kuippanan kisa
 • Tapio ja Ahti-tehtäväryhmään on lisätty uusi tehtävä Keijun taival kaikille sarjoille
 • Tehtäväryhmien yhteispistemääriä on muutettu kaikissa muissa osioissa kuin Perkele-tehtäväryhmässä SiPun ja RuHan osalta

Päivitetty tehtäväluettelo on ennakko-ohjeen liitteenä ja luettavissa kisojen nettisivuilta.

 

TOIMITSIJOIDEN TUNNUKSET

Kisan tekijät: nimikyltti

Rastipäälliköt/apulaisrastipäälliköt: keltaiset huomioliivit

Kilpailijoiden edustaja: Sininen huomioliivi

Ensiaputiimi: Neonpinkki-EA-liivi

Turva: keltaiset huomioliivit

 

TUOMARINEUVOSTO

Tuomarineuvoston puheenjohtaja Petteri Lavikko, Tampereen Kotkat, Hämeen Partiolaiset (petteri.lavikko@iki.fi)

Kilpailunjohtaja Ari Toivonen, Korson Honkapartio, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Valvoja Sakari Kouti, Olarin Eräkotkat, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Apuvalvoja Sanna Simpanen, Littoisten Pirtapiiat, Lounais-Suomen Partiolaiset

Kilpailijoiden edustaja Sini Liukkonen, Karinkoluajat, Pohjanmaan Partiolaiset

 

KILPAILUMAASTO, LUMITILANNE JA LIIKKUMINEN

Kilpailun järjestäjä tiedottaa lopullisesta etenemistavasta kilpailuviikon aikana sähköpostitse, kisasivuilla sekä Facebookissa.

Kilpailureitti kuljetaan hiihtäen, mikäli lumitilanne sen sallii. Kävely hiihtoladuksi kunnostetulla latualueella on kielletty. Kilpailukeskuksen läheisyydessä ja kilpailumaastossa saattaa liikkua runsaasti muitakin ulkoilijoita, otathan muut liikkujat huomioon. Oranssille, vihreälle ja lilalle sarjalle ratamestarit suosittelevat latusuksia. Siniselle, punaiselle, ruskealle ja harmaalle sarjalle suositellaan latusuksia tai metsäsuksia. Päiväsarjojen rata kulkee suurimmaksi osaksi valmista latupohjaa pitkin. Yösarjojen rataan sisältyy valmiin latupohjan lisäksi myös runsaasti metsäosuuksia sekä nousuja ja laskuja, kannattaa siis varautua myös suksivoiteilla sekä tutustua ennalta niiden oikeaoppiseen käyttöön.

 

AVAJAISIIN JA LÄHTÖÖN JÄRJESTÄYTYMINEN

Ilmoittauduttuaan kilpailijat järjestäytyvät kisakeskuksen pihalle klo.9.15 mennessä. Ennen järjestäytymistään avajaisiin oranssin, vihreän, lilan ja sinisen sarjan vartiot pakkaavat kilpailu- ja hiihtovarusteensa oman sarjansa merkinnällä varustettuun linja-autoon. Punainen, ruskea ja harmaa sarja ottavat sekä kilpailu- että hiihtovarusteensa mukaan avajaisiin.

Välittömästi avajaisten jälkeen oranssin, vihreän, lilan ja sinisen sarjan vartiot siirtyvät ripeästi kuljetusta varten linja-autoihin. Vartioiden tulee nousta linja-autoon yhdessä koko vartio kerrallaan. Punainen, ruskea ja harmaa sarja siirtyvät johdetusti kävellen omien sarjojensa lähtöpaikolle omat varusteensa mukanaan kantaen.

 

TEHTÄVÄT

Tehtävät annetaan kirjallisina tehtäväkäskyinä. Vartion on itse huolehdittava, että se saa oman sarjansa tehtäväkäskyn kaikkine liitteineen. Vartion on merkittävä jokaiseen vastaus-lomakkeeseen tai muuhun vastaavaan sekä työsuorituksiin vartion nimi, numero ja sarja,

vaikkei tätä erikseen pyydettäisi. Sääntöjen mukaan tehtäväkäskyn vastainen suoritus voi aiheuttaa vartion tehtäväsuorituksen hylkäämisen, vaikka tätä ei erikseen tehtäväkäskyissä mainita.

 

RASTIT

Rastit on merkitty kilpailukarttoihin rastiympyröin ja rastin numerolla. Rastit on merkitty maastoon oranssi-valkoisella rastilipulla ja rastin nimellä. Myös suunnistustehtävien rastit on merkitty rastilipuilla. Mallirasti on nähtävissä kilpailun lähdössä. Tehtävärasteilla on käytävä annetussa järjestyksessä. Tehtävärastin väliin jättäminen tulkitaan keskeyttämiseksi, ellei järjestäjä toisin ilmoita. Kilpailuvartio ilmoittautuu rastille rastilipun luona, ellei toisin ohjeisteta.

Rastin ilmoittautumispiste on merkitty I-tunnuksella ja rasteilla olevat erilliset poistumispisteet on merkitty P-tunnuksella. Rastit sulkeutuvat pääsääntöisesti vasta viimeisen kilpailuvartion käytyä rastilla. Mikäli jonkun vartion eteneminen viivästyy selvästi arvioidusta aikataulusta, voi tuomarineuvosto kuitenkin sulkea rastin ja keskeyttää vartion kilpailun.

 

YÖRASTI

Yörastilla on kilpailijoita varten lämmittelyteltta. Tehtävien tekeminen ja yöpyminen lämmittelyteltassa on kielletty. Yörastilta saa lämmintä juomaa omaan mukiin maksutta. Sinisellä ja punaisella sarjalla on vähintään kolmen tunnin mittainen pakollinen tehtävätön aika. Ruskealla ja harmaalla sarjalla pakollista tehtävätöntä aikaa ei ole, mutta kilpailun järjestäjä arvioi, että myös näille sarjoille jää yörastilla aikaa lepäämiselle. Osalla yötehtävistä ei ole kiinteää suoritusaikaa. Suosittelemme kunnollisten yöpymisvarusteiden mukaan ottamista. Muistathan varata omat eväät yörastia varten. Yörastilla on vesipiste ja wc sekä tulentekomahdollisuus. Järjestäjä on varannut riukuja majoitteen pystyttämistä varten ennakkoon varanneille. Yörastilla on aamulla tarjolla teetä ja kahvia omaan mukiin maksutta.

 

REITTIEN PITUUDET

Oranssi, Vihreä ja Lila: 7,5km

Sininen: 19,5km

Punainen: 22km

Ruskea: 23km

Harmaa: 28km

Vapaaehtoiset lisärastien aiheuttamat matkat sisältyvät Ruskean ja Harmaan sarjojen reittien pituuksiin. Reittien pituudet on ilmoitettu lyhintä kulkukelpoista reittiä pitkin.

 

KILPAILUKARTAT

Valmiit latu-urat on piirretty karttaan sinisellä värillä. Merkittyjen latu-urien lisäksi maastossa voi olla myös karttaan merkitsemättömiä latu-uria.

Kilpailu kulkee osittain vuonna 2019 järjestettävän suunnistuksen SM -erikoispitkän matkan kilpailukieltoalueen maastossa, mutta kilpailu järjestetään siten, että SM -suunnistuskilpailuun osallistujien on mahdollista osallistua UKKO2018 -kilpailuun.

 

KILPAILUAIKA

Kilpailun aika on Suomen tasavallan virallinen aika, joka ilmoitetaan avajaisissa. UKKO2018

 

SUORITUSAIKA

Suoritusaika alkaa sillä hetkellä, kun vartio saa tehtäväkäskyn, ellei tehtäväkäskyssä toisin mainita. Määräajassa suoritettava tehtävä on luovutettava arvosteltavaksi määräajan kuluessa. Ajan ylitys aiheuttaa suorituksen hylkäämisen tai pisteiden menetyksen, ellei toisin ilmoiteta. Tehtävät, joissa ajan ylitys alentaa pisteitä tai joissa paras aika antaa täydet pisteet ja tietty aika nolla pistettä, interpoloidaan suoraviivaisesti. Tällöin esimerkiksi ajaltaan ääripäiden puoliväliin sijoittuva vartio saa pisteistä puolet.

 

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneiden vartioiden tulee ilmoittautua lähimmälle kilpailurastille. Tämän jälkeen vartion tulee siirtyä viipymättä kilpailukeskukseen ja ilmoittautua kilpailutoimistoon. Keskeyttänyt jäsen tai vartio huolehtii itse kulkemisesta kilpailukeskukseen, erityistapauksia kuten loukkaantumisia lukuunottamatta.

Loukkaantumistapauksissa päätöksen vartion jatkamisesta kilpailussa tai sen ulkopuolella tekee tuomarineuvosto. Vaellusrastin väliin jättäminen tulkitaan kilpailun keskeyttämiseksi.

 

EKSYMINEN

Maastossa on paljon merkittyjä polkuja ja teitä, joiden avulla kykenet paikantamaan itsesi. Jos kaikesta huolimatta et pysty paikantamaan itseäsi ja joudut eksyksiin, voit käyttää sinetöityä hätäpuhelintanne ja soittaa kilpailukeskukseen p.041 473 4500

 

ENSIAPU

Vartiolla on oltava mukanaan ensiapuvälineet omaa tarvettaan varten. Näitä ei tarvitse käyttää tehtäväsuorituksissa. Rasteilta löytyy pienten tapaturmien hoitoon tarvittava välineistö ja lisäksi kilpailun ensiapuryhmät liikkuvat rasteilla. Yörastilla on kiinteä ensiapupiste. Kilpailun ensiapuryhmiin saa yhteyden rastihenkilöstön tai muiden toimitsijoiden välityksellä. Vakavan tapaturman tai sairaskohtauksen sattuessa aloita tarvittava ensiapu, soita 112 ja ole sen jälkeen yhteydessä kilpailukeskukseen, p.041 473 4500

 

YLEISÖ JA HUOLTAJAT

Lauantaina on mahdollisuus päästä katsomaan lähtötehtävää Sotungin koulun läheisyydessä.

Huoltajat eivät saa häiritä rastin toimintaa eivätkä vaikuttaa vartioiden suorituksiin. Vartioita ei saa huoltaa kisan aikana.

Huoltajapaketin tilanneisiin ollaan erikseen yhteydessä.

 

TULOKSET

Kilpailun edetessä tuloksia julkaistaan mahdollisuuksien mukaan kilpailukeskuksessa, yörastilla ja kilpailun verkkosivuilla.

Lopulliset tulokset julkaistaan kilpailukeskuksessa ja kilpailun verkkosivuilla.

Oikeat vastaukset ja arvostelupöytäkirjat ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa ja kilpailun jälkeen kilpailun verkkosivuilla.

 

TARKISTUSPYYNNÖT JA VASTALAUSEET

Kilpailuvartio voi tehdä tarkistuspyynnön vartion omien tulosten tarkistamiseksi. Tarkistuspyyntö esitetään kirjallisena tuomarineuvoston kilpailijoiden edustajalle. Kisakeskuksessa voidaan antaa täydentäviä ohjeita. Tarkistuspyynnöllä ei voida vaatia tehtävän hylkäämistä. Tuloksen tarkistuspyyntö ei ole vastalause. Tarkistuspyyntö on maksuton.

Vastalause kilpailun järjestelyjä, muita kilpailuvartioita tai tehtävien arvosteluja vastaan on jätettävä tuomarineuvoston puheenjohtajalle (antti.afflekt@iki.fi) viimeistään puolen tunnin kuluttua siitä, kun valvojan hyväksymät sarjan kaikkien tehtävien tulokset on julkaistu.

Vastalause tarkistettua tulosluetteloa ja/tai arvostelua vastaan on postitettava tuomari-neuvoston puheenjohtajalle viimeistään viikon kuluessa siitä, kun tulosluettelo on toimitettu kilpailijoille.

Vastalause esitetään kirjallisena ja sen voi jättää vain kilpailuvartio. Vastalausemaksu on puolet osanottomaksusta. Maksu suoritetaan vastalausetta jätettäessä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten tilille (FI50 1021 3000 5031 41). Vastalausemaksu palautetaan, jos vastalause hyväksytään.

 

PALKINTOJENJAKO

Palkintojenjakotilaisuus on kisakeskuksessa. Se aloitetaan välittömästi, kun tulokset on julkaistu ja hyväksytty sekä kaikki tästä puolen tunnin kuluessa tehdyt tarkistuspyynnöt ja vastalauseet on käsitelty.

Vuoden 2017 kiertopalkinnot

Vuoden 2017 talvi-SM-kilpailuissa VinterFiSScessä kiertopalkinnot luovutettiin seuraavasti: Oranssi: Foiju, Nuotiotytöt, L-SP Vihreä: Hukat, Helsingin Metsänkävijät, PäPa Sininen: Naalit, Helsingin Metsänkävijät, PäPa Punanen: Sateenkaarikanit, Olarinmäen Samoajat, PäPa Ruskea: MassaHysteria, Nuotiotytöt, L-SP Harmaa: Wanhad Kotkad, Turun Sinikotkat, L-SP Vaeltajasarja ruskea: vaeltajamestaruutta ei ratkottu Vaeltajasarja harmaa: Samikset, Teiskapartio, Häme

Syksyllä 2017 piirien välisen kilpailun (jättipuukko) voitti Pohjanmaan Partiolaiset

Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kaiverrettuina ja puhdistettuina kilpailukeskukseen ilmoittautumispisteen henkilökunnalle ennen kilpailun alkua.

 

PALAUTE

Kilpailuorganisaatio toivoo osallistujien antavan kilpailusta palautetta maalissa kerrottavalla tavalla.

 

SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaito-kilpailujen sääntöjä sekä 1.4.2013 ja 1.11.2012 voimaan tulleita sääntömuutoskokeiluita. Sääntöjen 9 §:stä huolimatta osallistuvien vartioiden lukumäärää ei rajoiteta.

Kilpailusta hylkääminen (sääntöjen 11 §)

Vartion jäsenen loukkaantumisen vuoksi vajaalukuiseksi tuleva vartio saa jatkaa kilpailua, joko kilpailussa tai sen ulkopuolella. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto. Vajaalukuisuus ei merkitse kilpailun keskeyttämistä.

Määräykset, joiden rikkominen kilpailun kuluessa aiheuttaa vartion hylkäämisen kilpailusta:

– Kilpailuvartio ei saa jakaantua ilman tehtäväkäskyn tai jakaantumisohjeen (matkaohje) lupaa UKKO2018

– Lunttien tai muun vastaavan kirjallisuuden käyttö, vartioiden yhteistyö tehtävissä ja ulkopuolisen avun käyttö on kielletty (ellei järjestäjä toisin määrää)

– Vartioiden huoltaminen kilpailun aikana on kielletty, huoltajan liikkuminen kilpailu-maastossa omavaltaisesti voi aiheuttaa häneen yhdistettävissä olevien vartioiden sulkemisen kilpailusta

– Omien karttojen, radiopuhelimien, matkapuhelimien, sähköisten paikannus- ja/tai kommunikointilaitteiden sekä sähköisten tiedontallennuslaitteiden (kuten kämmentietokone tai digitaalinen kamera) hallussapito kilpailujen aikana on kielletty (ellei järjestäjä toisin määrää)

Tuomarineuvosto voi hylätä vartion kilpailusta lisäksi silloin, jos kilpailuvartion tai sen jäsenen todetaan menetelleen kilpailussa tai kilpailualueella – myös muulloin kuin kilpailun kuluessa – partiohengen vastaisesti tai rikkoneen sääntöjä tai vartiolla on tavallista enemmän ennakkotietoa kilpailusta.

Ohjeet, joita rikottaessa tuomarineuvoston on harkittava vartion hylkäämistä kilpailusta:

– Tulen sytyttäminen, polttopuiden ottaminen, viljelysten ylittäminen, pihamailla kulku, rakennustarvikkeiden ottaminen ja puiden kaataminen ilman lupaa on kielletty.

– Vartion on käytävä kaikilla vaellusrasteilla annetussa järjestyksessä.

– Kilpailuvarusteet on kuljetettava lähdöstä kaikkien vaellusrastien kautta maaliin. Tehtävän aikana, kuten vaellusrastien välisen suunnistustehtävän aikana varusteiden ei tarvitse olla mukana, ellei järjestäjä tätä erikseen vaadi. Jos suunnistustehtävä on vaellusrastilta toiselle, tulee varusteiden olla mukana tämän suunnistuksen lähdössä ja maalissa.

Tehtäväsuorituksen hylkääminen (sääntöjen 13 §)

Tehtäväkäskyssä kiellettyjen varusteiden käyttö tehtäväsuorituksen aikana aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Muu tehtäväkäskyn vastainen suoritus voi aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto.

Järjestäjän muutokset ja lisäykset sääntöihin

Omat kamerat (digikamerat, GoPro jne.) kilpailumuistojen tallentamiseksi ovat sallittuja. Kameroiden käyttäminen tehtäväsuoritusten aikana hyödyn saamiseksi on kielletty.

Järjestäjä sallii säännöistä poiketen sellaisten sykemittareiden ja urheilukellojen, joissa on GPS-mittari mutta ei karttanäyttöä, käytön. Näiden sykemittareiden ja urheilukellojen GPS-tietosisältöjä saa käyttää vasta vartion maaliin saapumisen jälkeen ja tietosisältöjä ei saa hyödyntää tehtävien suorittamisessa.

 

OSALLISTUMISOIKEUS

Kilpailijoilla tulee olla vuoden 2018 Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna. Vartion jäsenen katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon hänet on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterissä merkitty, ellei kyseinen piiri vahvista kilpailijalle muuta lippukuntaa. Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä yhden kalenterivuoden aikana.

 

VARUSTEET

Pakolliset henkilökohtaiset varusteet

 • Partion jäsenkortti, esim. tuloste Kuksasta tai sähköinen versio älypuhelimen näytöltä (ei maastoon)
 • Kuvallinen henkilöllisyystodistus (esim. passi, ajokortti, kuvallinen henkilökortti, alle 18-vuotiaille riittää Kela-kortti) (ei maastoon)
 • Peseytymisvarusteet, uimapuku (ei maastoon)
 • Vaihtovarusteet (ei maastoon)
 • Säänkestävä ulkoiluvarustus
 • Sukset, sauvat ja siteisiin sopivat monot/jalkineet
 • Puukko
 • Ensiside tai vastaava
 • Tulitikut
 • Kynä
 • Partiohuivi
 • Heijastin
 • Juomapullo/juomapussi/termospullo
 • Otsalamppu tai muu valaisin (SiPuRuHa)
 • Kompassi (SiPuRuHa)
 • Lusikka
 • Muki

Suositeltavat henkilökohtaiset varusteet

 • Yöpymisvälineet (SiPuRuHa)
 • Eväät
 • Henkilökohtaiset lääkkeet

Pakolliset vartiokohtaiset varusteet

 • Vartion nimellä ja numerolla varustettu kassi tai jätesäkki vartion tavaroiden säilytykseen kisakeskuksessa (ei maastoon)
 • Vartion nimellä ja numerolla varustettu pussi arvotavaroille (ei maastoon)
 • Säänkestävä kilpailunumerolappu, koko noin 20 x 30 cm ja merkintöjen korkeus vähintään 15 cm. OrViLi 1 kpl, SiPu 2 kpl, RuHa 3 kpl. Osallistujat itse huolehtivat numerolapun valmistuksesta ja kiinnityksestä. Numerolapun tulee olla koko kilpailun ajan näkyvällä paikalla, jokaisen vartion jäsenen etu- tai sivupuolella (ei rinkassa).
 • Säänkestävät numerolaput (OrViLi 4 kpl, SiPu 6 kpl, RuHa 6 kpl) vartion töiden nimeämiseen. Numerolapuissa pitää lukea vartion numero ja nimi. Numerolapuissa on hyvä olla esim. narukiinnitys.
 • Karttasuoja A4 (OrViLi 1 kpl A4 SiPu 2 kpl, RuHa 3 kpl)
 • EA-pakkaus, jossa leveä sideharsorulla, ideal-side, laastaria ja sidetaitoksia
 • Kello
 • Mittanauha tai rullamitta
 • Viivotin
 • Spriitussi
 • Otsalamppu tai muu valaisin (OrViLi)
 • Kirves (SiPuRuHa)
 • Saha
 • Tasataltta 8-12 mm
 • Vasara
 • Sakset
 • Peltisakset tai sakset, joilla voi leikata ohutta peltiä
 • 2 Ompeluneulaa (RuHa)
 • Karhunlankaa tai muuta vahvaa ompelulankaa (RuHa)
 • Avotulimajoite (SiPuRuHa)
 • Retkikeitin + polttoainetta tehtävien valmistamiseen vähintään 1 tunniksi (OrViLi) ja vähintään kolmeksi tunniksi (SiPuRuHa)
 • 2 Keittoastiaa, joista toinen on noin 1,5 l
 • Lautanen (SiPuRuHa)

Suositeltavat vartiokohtaiset varusteet

 • Karttalaukku tai vastaava
 • Suksivoiteet
 • Hiomapaperi 120 ja 240
 • Pienihampainen saha, jolla voi sahata vaneria
 • Kuorimaveitsi (SiPuRuHa)
 • Kauha tai lasta
 • Kärkipihdit
 • Matkapuhelin vesitiiviisti pakattuna, akku täyteen ladattuna, sinetöitynä
 • Kamera kilpailumuistojen tallentamista varten

Kielletyt varusteet

Omat kartat, radiopuhelimet, kirjalliset lähdemateriaalit, sähköiset tiedontallennusvälineet, paikannusvälineet ja kommunikointivälineet ovat kiellettyjä.

 

VARTIOIDEN NUMEROT

Oranssi Sarja

Vartion Nro Vartion nimi Lippukunta Edustusorganisaation piiri
101 Piraatit Lahden Katajaiset ry Hämeen Partiopiiri ry
102 TehoTytöt Pyhärannan Korpiankkurit ry. Lounais-Suomen Partiopiiri ry
103 Kaustiset Tampereen Lokit ry Hämeen Partiopiiri ry
104 Laamat Toivon Erätytöt Lounais-Suomen Partiopiiri ry
105 Foiju Nuotiotytöt ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
106 YoloMadot Auran Tytöt Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Vihreä Sarja

Vartion Nro Vartion nimi Lippukunta Edustusorganisaation piiri
201 Hukat Helsingin Metsänkävijät ry Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
202 Telkkä Turun Sinikotkat ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
203 Munakkaat Marjatat ja Mikon Pojat ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
204 Hei jee Pitkäjärven Vaeltajat ry Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
205 Vadelma- ja mustikkapilvet Mietoisten Kolopuutintit ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
206 Ilwes Tampereen Kotkat Hämeen Partiopiiri ry
207 Näätä Pohjan Veikot Pohjanmaan Partiolaiset ry
208 Erämölöt Ähtärin Eräveikot Pohjanmaan Partiolaiset ry
209 Yöhaikarat Naantalin Siniset Lounais-Suomen Partiolaiset ry

 

Lila Sarja

Vartion Nro Vartion nimi Lippukunta Edustusorganisaation piiri
301 Kävyt Tyrvään Metsänpojat ry Hämeen Partiopiiri ry
302 Vihtareon Viikin Vesikot Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

 

Sininen Sarja

Vartion Nro Vartion nimi Lippukunta Edustusorganisaation piiri
401 Fokkerit Ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijät ry Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
402 Originaalit Helsingin Metsänkävijät ry Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
403 Lentävät lehmät Leirisiskot ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
404 Tarmo Pohjan Veikot Pohjanmaan Partiolaiset ry
405 Viittaan tehtäväkäskyyn Mellilän Menninkäiset ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
406 Ghettoketut Hespartto Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
407 Trooppiset Sammakot Hespartto Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
408 Ogokikokikok Hespartto Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

 

 

Punainen Sarja

Vartion Nro Vartion nimi Lippukunta Edustusorganisaation piiri
501 Tika Vuosaaren Vesipääskyt ry Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
502 Norppa Kaarinan Ristiritarit ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
503 häm häm Turun Sinikotkat ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
504 Tehotransistori Tampereen Eräpojat ry Hämeen Partiopiiri ry
505 Sakari Pohjan Veikot Pohjanmaan Partiolaiset ry
506 Kivi Tuuspartio ry Uudenmaan Partiopiiri ry
507 Vihreät ketut Pohjan Tytöt ja Sissit Lapin Partiolaiset
508 Er-Ha Tampereen Kotkat Hämeen Partiolaiset ry

Ruskea Sarja

Vartion Nro Vartion nimi Lippukunta Edustusorganisaation piiri
601 Muorit Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät Pohjanmaan Partiolaiset ry
602 Vaaksiainen Leijona Tytöt ry Järvi-Suomen Partiolaiset ry
603 Laten tervakebab Eräkurjet, Pietarsaari ry Pohjanmaan Partiolaiset ry
604 Hubsis Susiveikot ry Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
605 Lempo Kymenrannan Tytöt ry Kymenlaakson Partiopiiri ry
606 HES Littoisten Pirtapiiat ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
607 MassaHysteria Nuotiotytöt ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
608 Team Jekku Kyynärön Kiertäjät ry Hämeen Partiopiiri ry
609 Supernova Turun Tähti-Tytöt ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
610 Ruudinkeksijät Sauvon Hakkiset ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
611 Teuvo Pohjan Veikot Pohjanmaan Partiolaiset ry
612 EX3 Lappeenrannan Wallisirkut Etelä-Karjalan Partiolaiset
613 JET Helsingin Eräkaverit Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

 

 

Harmaa Sarja

Vartion Nro Vartion nimi Lippukunta Edustusorganisaation piiri
701 Betonia Baby Lounapartio ry Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
702 Sappion Veikot 2 Ähtärin Eräveikot ry Pohjanmaan Partiolaiset ry
703 Riskiryhmä Pellon Pailakat ry Lapin Partiolaiset ry
704 N.A.S.A. Partio-Unnukka ry Järvi-Suomen Partiolaiset ry
705 Team Jäynä Kyynärön Kiertäjät ry Hämeen Partiopiiri ry
706 Miten me tähän päädyttiin? Ekin Partio ry Järvi-Suomen Partiolaiset ry
707 Joukahaiset Partiolippukunta Halkokariset ry Pohjanmaan Partiolaiset ry
708 Mörököllit Urjan Varstat ry Hämeen Partiopiiri ry
709 Kirves Koroisten Ritarit ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
710 Wanhad Kotkad Turun Sinikotkat ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
711 Kättsäräpylät Jokikylän Pojat ry Lounais-Suomen Partiopiiri ry
712 Naali Kajaanin Korvenpojat ry Järvi-Suomen Partiolaiset ry
713 Mysteerimajakka Kokko-pojat Pohjanmaan Partiolaiset
714 Tuplaturbo Tampereen Eräpojat Hämeen Partiopiiri ry
715 Põltsamaa kange sinep Pitkäjärven Vaeltajat ry Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
716 Sappion Veikot 1 Ähtärin Eräveikot Pohjanmaan Partiolaiset ry

 

TEHTAVÄLUETTELO

  OrViLi SiPu RuHa
Liekkiö   (Luonnontiede) 17 18 22
Ukko vai Zeus 5 4 4
Pekon vehkeet 5 5
Riimut 6 5 5
Tapion tilukset 6 4 4
Kehäradan kansa 4
 
Killi ja Nalli (Kätevyys) 20 27 30
Nyyrikin puhde 10 8 7
Siida 9 9
Joulupukki UTC/GMT 10 10 14
 
Ilmarinen (Suunnistus) 5 13 21
Hittavaisen taival 5 3 3
Rahkon ämpäri 4 6
Tellervon taival 6 6
Jatulintarha 6
 
Tapio ja Ahti (Partiotaidot) 24 30 31
Maahisen majat 3 3
Ahdin antimet 7 8
Monitasoinen Äkräs 8 6 6
Horkka 6 4 4
Kuippanan kisa 3 3
Kratin aarteet 6 5 5
Keijun taival 4 2 2
 
Perkele (Yllätys) 14 12 16
Valiojukola 5 4 4
Fazer 4 4 4
Ingman 5 4 4
Helsinki-Vantaa 4
 
Pisteet yhteensä 80 100 120

 

ILMOITTAUTUMISLOMAKE  tulostettavissa